top of page
IMG_8014.PNG
Stellar Walks-3_edited_edited.png

Laeken & Atomium

Laeken är full av märkliga kontraster, allt ifrån kungliga slott och trädgårdar till det stora utställningsområdet där ett oändligt antal utställningar och evenemang hålls varje år, krönt med ett av Bryssels mest kända landmärken: Atomium.

 

Galna historier om kungafamiljen, det kungliga växthuseet, natursköna vandringsleder i Laeken Park, det japanska tornet och det kinesiska galleriet är en del av det vi upplever under turen.

Turen är en blandning av magnifika berättelser om kungliga slottet och familjen, utställningsområdet för tre av fem World Expo i Belgien, Atomium, och Rodin's The Thinker i kyrkogården i Laeken. Under turen besöker vi dessa platser medan vi passerar genom ett av de största grönområdena i Bryssel. Laeken Park är full av liv, människor som njuter av naturen och hundratals kaniner som springer runt (inte alla på en gång!).

 

De viktigaste stoppen är bland annat Atomium, det japanska tornet, det kinesiska galleriet, Florist Gardens, Royal Palace och Notre Dame de Laeken.

 

Mötesplats: Grand Palais, Expo

Tunnelbanestation: Heysel

Spårvägsstation / busshållplats: Heysel

 

Längd: 2,5 timmar

Pris: 40 EUR

Minsta antal personer per resa är 6 personer

62b2f7c41749d7dd913dec29e99e3b87.jpg

Kungliga växthusen

De kungliga växthusen är i allmänhet inte öppna för allmänheten, men under tre veckor på våren öppnar kungliga palatset sina glashallar. Växthusen är världsberömda för sin otroligt breda och exotisk flora.

bottom of page