top of page
cinquantenaire-park-and-palace-c3700b1b2
Stellar Walks-3_edited_edited.png

Leopoldkvarteret

Turen är full av kontraster! Om du tyckte att Bryssel och Europakvarteret bara var en tråkig grå mötesplats för EU:s byråkrater, så kommer den här turen att överraska dig.

Vi börjar med att gå igenom Europakvarteren och upptäcker kvarterets historia och hur det kom till, alla smultronställen, parker och mysiga torg. Därifrån fortsätter vi till Matongekvarteret med sin starka koppling till Kongo och den förskräckliga koloniala kopplingen till Belgien. 

För de flesta är Europakvarteren bara ett stort område med tråkiga kontorsbyggnader där det finns lite att se. Det kan inte vara längre ifrån sanningen! I detta område finns det många levande torg, grönområden, välkända museer och de bästa friten (enligt den nationella juryn)!

 

Bara ett stenkast därifrån ligger det färgstarka området Matonge som ständigt påminner om Belgiens blodiga historia i Kongo. Matonge är ett slags afrikansk-bohemiskt kvarter med främmande mat, musik och ett oändligt antal butiker som erbjuder hårförlängningar!

Ifrån det moderna Europakvarteret, till en liten afrikansk värld.

 

De viktigaste stoppen är bland annat Place du Luxembourg, Rond-point Schuman, Porte de Namur och Parc Leopold

 

Mötesplats: Det kungliga slottet

Tunnelbanestation: Trone

Spårvägsstation / busshållplats: Palais

 

Längd: 2,5 timmar

Pris: 40 EUR

Minsta antal personer per resa är 6 personer

a450c049869f47cb4888bc69016694d3.jpg

Brilliant tour

The tour with Stella was a great way of getting to know Bruxelles. The tour was centred around history, architecture, food and everyday life - a perfect combination. Stella had a lot of local knowledge that you wouldn’t be able to read in a guide book, so therefore her tour is a must if you want to discover the real Bruxelles. 
My view on Bruxelles wouldn’t have been the same without this tour!

metted511

Belgen och Congo

Belgien har en mörk kolonialhistoria i Congo som inte hörs så ofta. I Leopolds turen går vi genom den historian och hur det präglas i dagens Belgien. 

bottom of page