top of page

Om mig

Belgien har haft stor betydelse för mitt liv. Här bor jag nu för tredje gången och jag upptäcker hela tiden något nytt, spännande och roligt i detta "lilla och dolda" land.

Stellar%20Walks-3_edited_edited_edited.p
Beauty in Natural Makeup

Jag flyttade till Belgien 1990 som en ung tjej och gick i en katolsk skola i Brugge. I minnet är det som ett helt år i en fransk film som utspelades strax efter andra världskriget, men alla talade det något mindre romantiska språket flamländska (idag kallat holländska för att undvika långa förklaringar). Morgonbön, dagligt matteprov, skoluniform, näsdukar och kulspel blev vardagsmat för den lilla tjejen ifrån Island. Brugge anses ofta vara en av de vackraste städerna i Belgien, och vissa går så långt som att säga i Europa (jag är helt klart inte neutral i frågan om detta). Att bokstavligen leva ett år i hjärtat av en sådan stad är något som aldrig kan glömmas,ett otroligt privilegium, och jag önskar alla att få uppleva Brugge, även om det bara är för en dag.

 

Belgien blev mitt hem för andra gången 1998 då jag som tonåring flyttade till Bryssel med min familj och bodde här i tre år. Den här gången var det en skandinavisk skola och ett fransktalande belgiskt handbollslag (det enda i hela huvudstadsområdet) som jag ägnade hela min tid åt. Min tillvaro präglades av livet som ”expat” och kontrasten i förhållande till det vanliga lokala belgiska livet för fransktalande ungdomar. Två olika världar som gav en bra insyn för att förstå detta livliga land och hur människor njuter av staden.

 

Nu är jag här för tredje gången, nu som vuxen med man och barn. Belgien står mig väldigt nära och jag vill dela mina erfarenheter med så många som möjligt. Staden är full av små hemligheter, rik på historia och kultur, händelser, marknader och sen kan man ju också bara leva och njuta! 

bottom of page